tiistai 19. tammikuuta 2016

uusia tuulia?

Olen jo useana päivänä hakeutunut koneen äärelle tarkoituksenani kirjoittaa jotain, mutta kerta toisensa jälkeen olen ajautunut sivupoluille ilman pätevää syytä. Kyse ei ole siitä, että mielikuvitus lakkoilisi. Päinvastoin, se on lopulta ratkaissut kysymyksiä joita olen pyöritellyt pariin isompaan kirjoitusprojektiini liittyen. Alkuja pyörii mielessä, erilaisia mahdollisuuksia. Silti vain tuijotan edessäni vilkkuvaa tietokoneen pikselisadetta ja teen jotain muuta kuin kirjoitan, jotain mitä ei kerta kaikkiaan pitänyt.

On koitettava löytää keino itsensä motivointiin. Kyse ei kuitenkaan ole mistään vastenmielisestä, kirjoittaminen tuulettaa ja keventää ajatuksia kun saa edes osan niistä asetettua johonkin tiettyyn paikkaan. Lopputulos ei aina ole hyvää, mutta poikkeuksetta se puhdistaa mieltä ja pitää taitoa yllä. Näiden syiden pitäisi olla riittäviä. Lupasin itselleni, että ryhdistäytyisin kirjoittamisen suhteen vuonna 2016 ja nyt teen sen julkiseksi tätä kautta. Nyt se on sanottu. Vaikka edistys ei olisi merkittävää, sen on oltava havaittavissa.

Tämän päätöksen myötä aion myös laajentaa blogin suuntaa tänä vuonna. En lupaa mitään säännöllistä päivitystahtia, koska leikistä katoaa maku jos asettaa itselleen liikaa painetta. Entisellä, verkkaisella päivitystahdilla mennään siis edelleen. Olennaisinta on, että sen sijaan, että vain kävisin oksentamassa kaikki tunteenmyllerykseni blogiin pyrin myös miettimään erinäisten tekstien syntyperiä ja mitä ne kertovat ajatuksistani tai onko kyseessä vain puhtaasti meilikuvituspohjaista jorinaa. Saatan myös puhua kirjallisuudesta yleisesti, esimerkiksi lokakuussa saatan kirjoittaa merkinnän kirjamessuista ja jos satun lukemaan jotain erityisen sykähdyttävää, tulen jakamaan kokemukseni. Marraskuussa on NaNo johon tänä vuonna toivon mukaan pystyn osallistumaan, koska viime vuonna touhu jäi kiireiden takia ja toissa vuonna kävi sama juttu, vaikka alku lähtikin hyvin liikkeelle. Vaikken itse NaNoa julkaisisikaan, saatan kirjoittaa etenemisestä ja kirjoittamisen myötä syntyneistä oivalluksista. Jossain vaiheessa pyrin myös uudistamaan blogin ummehtunutta ulkoasua. Tai ainakin yritän, kuten sanottu, en lupaa mitään mitä en välttämättä pysty pitämään, hehe.

Tiivistettynä voisin sanoa, että blogi tulee vastaisuudessa kattamaan laajemmalti kaikkea mitä vain voi yhdistää kirjoittamisen ja kirjallisuuden maailmaan. Nähtäväksi jää, tuleeko tästä yrityksestä yhtään mitään. Nyt on varmaan kirjoitettu tarpeeksi monta kertaa sellaisia sanoja kuin 'ehkä' ja 'saatan' yhden merkinnän täytteeksi, joten lienee aika painaa 'julkaise' nappia ja miettiä mitäähn hittoa tuli ölisseeksi ja ehkämahdollisesti (...) luvanneeksi. Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti